IBG SIDEN 2012

Gevinster for medarbejdere og borgere på bostedet Skelvej

Siden 2013 har den interaktive platform til borgerrettet kommunikation og planlægning IBG gjort beboerne på bostedet Skelvej mere selvhjulpne. Det er godt for livskvaliteten og frigør tid for personalet.

Når beboerne på Skelvej i Gentofte Kommune ønsker at vide, hvem der kommer på arbejde, behøver de ikke spørge personalet. For Skelvej, der er et bosted for 10 voksne med Autisme Spektrum Forstyrrelser, har anvendt IBG siden 2013. IBG tilgås fra trykfølsomme skærme, og platformen skaber overblik over dagligdagen, og gør det let for beboerne at finde informationer samt at til- og framelde sig aktiviteter.

IBG App madplan

Designet i samarbejde med borgerne

Hos IBG ProReact, som står bag IBG, genkender man Rosi Eksings beskrivelse. ProReact har i forbindelse med udviklingen af IBG samarbejdet med en række institutioner, der har haft “den digitale opslagstavle” installeret og løbende er vendt tilbage med feedback. Det har haft stor indflydelse på, hvordan IBG ser ud i dag, både hvad angår funktionalitet og design.

FAKTA OM SKELVEJ

Bofællesskabet Skelvej er et botilbud til voksne med Autisme Spektrum Forstyrrelser (ASF) med let til moderat støttebehov. Bofælleskabet har 10 individuelt indrettede lejligheder.

Læs mere om Skelvej

IBG App forside

Fordel for medarbejdere og borgere

For botilbud som Skelvej giver implementering af velfærdsteknologi som IBG øget livskvalitet for beboerne og tidsbesparelser for personalet. Det fortæller Maria Lincke, der er chefkonsulent i Socialt Udviklingscenter, SUS, og står bag en evalueringsrapport om IBG-platformen.

– IBG samler det, der er en fordel for personalet, og det, der er en fordel for beboerne. Rigtig tit, når man kigger på velfærdsteknologi, er det en aflastning af enten det ene eller det andet. Enten installerer man nogle administrative værktøjer til de professionelle, eller også kommer man med noget socialt IT til beboerne. Her har man et værktøj, som i virkeligheden kan begge dele. Medarbejderne får nogle fordele i form af tidsbesparelser, som opstår, fordi beboerne bliver mere selvhjulpne og får adgang til information uden at skulle spørge medarbejderne. Man kommer med ét værktøj, som både rammer de professionelle og beboerne, siger hun.

Historien om Skelvej har været bragt i Børsen-tillægget – Analyse Sundhedssektoren (februar 2017).